Езерото Керкини – есенна програма

0

Езерото Керкини е чудесна дестинация за природолюбители и едно от най-интересните места за наблюдение на птици в Европа. То е популярно сред  wildlife фотографите желаещи да документират в кадър удивителни водолюбиви птици като къдроглав пеликан (световно застрашен вид), розово фламинго (ятата им са многобройни), корморани, чапли и други. За бърдуочърите това е уникален рай, който през всеки сезон знае как приятно да ги изненада. Екскурзията е и за туристи търсещи спокойствие, разнообразие, непринудени разговори с други пътешественици и възможност да се полюбуват на едно от най-красивите места в Северна Гърция. Есента ще е обагрила горите на близките Беласица и Круша планини, а ятата от фламинги в компанията на други интересни видове ще са се струпали покрай бреговете на езерото. За нас остава удоволствието да се разходим пеш и/или с лодка и да се любуваме на пленителната красота на района. Нашите водачи предоставящи любопитна информация ще са доц. д-р Борис Николов – ръководител на Българската орнитологична централа и д-р Атанас Грозданов – преподавател в Биологическия факултет на СУ “Климент Охридски”.

ДАТА: 09.11.2019 г

6:30 ч тръгване от големия паркинг пред стадион „Васил Левски“.
Около 8:00 ч – кратка спирка за кафе и тоалетна на бензиностанция до Благоевград.
Към 11:00 ч – езерото Керкини. Наблюдение и снимане на птици от кея на с. Мандраки и след това дълга и спокойна разходка покрай дигата в устието на р. Струма. Преди залез ще има възможност за кратка разходка с лодка (доплаща се допълнително – 7 евро/човек). През цялото време ще бъдете със специалисти природозащитници, които ще ви запознаят подробно с птиците и природното наследство на влажната зона.
Около 21:00 ч – пристигане на паркинга пред стадион “Васил Левски”

• Цената е 38 лв. на човек. Деца до 13-годишна възраст ползват 10 лв отстъпка. 

Цената включва:
– Екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване от доц. д-р Борис Николов и д-р Атанас Грозданов, водили редица екскурзии до езерото. 
– Транспорт с лицензиран автобус.
– 2 зрителни тръби за цялата група.
– Митнически и паркинг такси
– Застраховка с лимит от 1000 евро. 
– 3 лв дарение за природозащитни дейности на студентски клуб „С.К.О.Р.Е.Ц“

Цената не включва:
– Разходка с лодка – 7 евро на човек
– Храна и напитки
– Лични разходи

Важно: 
– Носете си подходящи за сезона дрехи, вода и сух пакет за обяд и вечеря. Програмата е интензивна и няма възможност за обяд в ресторанти на територията на Гърция.

– Програмата може да претърпи промени поради независещи от туроператора обстоятелства. 

– При възможност вземете свой определител за птици и бинокъл. 

Записвания се приемат до 07.11.2019 г. Местата в автобуса се заемат бързо! За да се запишете за екскурзията е необходимо да изпратите мейл с трите си имена на латиница и кирилица, ЕГН и мобилен телефон за връзка на info@traventuria.com. Плащането трябва да бъде направено до 4 работни дни след записването и може да стане по банков път или в офиса на фирмата. Офисът на Травентурия е с работно време от 9:00 до 18:00 часа от понеделник до петък. Адресът е ул. „Горски пътник“ 54, жк „Лозенец“, гр. София. Може да се свържете с нас и на тел. 02 4890885 или за предпочитане на info@traventuria.com.

Анулации: В случай на направен писмен отказ от пътуването, туроператорът удържа следните неустойки:
– до 8 дни преди дата на пътуването – няма неустойки;
– от 7 до 4 дни преди датата на пътуването – 60% от общата стойност на пакета;
– по-малко от 3 дни преди пътуването – 100 % от общата стойност на пакета.

 

Share.

Comments are closed.